söndag 14 juni 2015

Sacret places


I hela två veckor var jag tillsammans med familjen i staden Alice springs. Under dessa 14 fantastiska dagar fick jag ledigt från barnpassning i tre dagar för att tillsammans med ett gäng andra turister åka på en tur ut i outbacken. 
Resan började tidigt på morgonen. Blev upplockad utanför mitt hostel ca 6.00 på morgonen och därifrån körde vi vidare, körde i kanske två timmar innan vi stannade för en liten kaffe paus. Under kaffe pausen spanade jag in denna söta emun. Denna fågel är världens näst största, efter strutsen, och springer för jävla fort! 
    Resan var lång, men vacker! Röd sand, olika nyanser av grönt och en halv grå, mulen himmel.  
Men när vi kommit fram till vårt första stopp, Ayers rock (även känd som uluru),  hade himlen, tack och lov, spruckit upp och solen visade sig för första gången under dagen. Vi gick längs med den stora "stenen", läste om allt det historiska och heliga som hade med platsen att göra.
 När det var dax för solen att gå till sängs beskåda vi solnedgången på avstånd. Månen visade sig lite svagt på ett hörn också. 
Drack bubbel och åt kex. Begav oss sedan till vårt camp där vi tände en brasa, myste ner oss i våra swags och sov under fullmånen.
Dagen därpå begav vi oss tidigt igen för att se solen vakna och stiga upp igen. 
Efter att vi vaknat till liv tillsammans med solen åkte vi vidare för att vandra ännu lite till. Denna gång var det The Olgas (kata tjuta) som stog på schemat. På vägen dit såg vi dingos och vilda kameler som sprang över vägen. Hade ingen aning om att Australien hade vilda kameler i sitt land, men tydligen har dom jätte stor export på dessa djur. Tydligen är araberna väldigt förtjusta i australiensiska kameler. 
Efter besöket vid The Olgas åkte vi tillbaka till vårt camp, packade ihop våra saker och körde till nästa camp som var två timmar bort. Väl där gick vi ikring, spanade in kameler och kossor. Till kvällen hade vi en traditionell australiensisk bbq, åt känguru för första gången då. Helt ok lär jag väl säga. Kvällen fortsatte med gitarr och sång runt lägerelden. 
Dagen därpå for vi till kings canyon där vi genomförde den längsta vandringen under hela turen. Tog oss 3-4 timmar att vandra över och igenom denna stora skapelse! 
Efter kings canyon var den otroliga resan slut och bussturen tillbaka till Alice springs tog fart. Men innan vi anlände helt och hållet gjorde vi ett sista stopp. Ett snabbt litet stopp på en kamelfarm blev det där några utav mina medresenärer valde att rida dessa djur. Jag nöjde mig med att köpa en iskaffe och en tvål gjord på kamelmjölk i shoppen. 
I Alice springs var vi alla trötta och ömma, men några av oss bestämde sig ändå för att ses och ta en öl ihop. Ett mycket bra avslut på en mycket bra resa! 

Inga kommentarer: