fredag 3 april 2015

Lite av Sverige


Extra mycket längtar jag hem när jag ser svenska serier på tv4 play och liknande. När en får se den fina, svenska naturen, höra dom olika dialekterna och den sega humorn,  då kittlas det i längtar-magen. Men det är också himla kul såklart och roligt att det finns möjlighet för mig, på andra sidan jorden, att se dessa! Just nu har jag fastnat för tre mycket bra serier, två nya och en som gått ett tag. 
En utav dom nyare serierna är "unga föräldrar " som endast visas på tv4 play. I serien får man följa fem olika familjer, varav en utav dessa bor i Hedemora! Alla föräldrar är under 25 år,  några är till och med så unga som 16 år. Man får följa dom i vardagen, se hur dom tacklar motgångar och hur dom växer i medgångar. Men något som är extra bra med serien är att många fördomar om unga föräldrar slås ihjäl. 
En annan grym, ny serie på tv4 är komedin "Ack Värmland" där Sveriges älskade Mia Skäringer är en utav huvudrollerna,  tillsammans med skådespelare ifrån favoriten "smala Sussie". Mia, som spelar den glada värmlänningen Anette, får kicken från sitt jobb och öppnar då upp eget. En egen fotvårds salong. I samma smäll som hon startar eget blir hon gravid,  men dessutom får hon också besked om att hon ska bli mormor. Så himla rolig serie, lite klyschig kanske, men äh! Vad gör det när man skrattar så man gråter!? 
En gammal favorit som sänds än i idag är "familjen annorlunda". I serien får man följa olika familjer som alla har många barn. Även i denna serie slås fördomar ihjäl, fast angående fler barnsfamiljer. Och med fler barnsfamiljer menar jag familjer som har över 8 barn, i vissa familjer är det uppemot 12 kids!! Hur får dom allt att gå ihop? Hur hinner dom med varandra? In och kika på tv4 play så får ni svar på alla frågor som kan tänkas dyka upp ;) 


Inga kommentarer: