onsdag 1 februari 2017

Last Christmas

Ännu ett år fick jag spendera julen i 30+ grader. På en strand. På en klippa. Bland tusentals människor! Det sistnämnda hade vi inte riktigt räknat med dock. Vi tog en sen buss från Melbourne till Sydney och tidigt tidigt på morgonen anlände vi på centralstationen. Vilsna och trötta letade vi på både seveneleven och en busshållplatsen för att ta oss till coogee beach. Väl där gick vi och la oss. Men runt ett gick vi ut för att spendera dagen på stranden. Men som sagt, till våran förvåning var både stranden och det lilla parkområdrt öööööverfyllt med britter och andra Backpackers. Så vi tog vår picnic upp bland klipporna och hängde där hela eftermiddagen. Dagen efter såg hela beachen ut som en krigszon! Burkar, glasflaskor och skräp överallt. Men inte var vi ledsna för det! Julen blev ändå lyckad och jag fick min lilla stund på stranden. 
I mellandagarna åkte vi tillbaka till Sydney för att hitta Nemo. Den stad imponerande inte så mycket.. Vi hittade inte Nemo.. Blev nekade att gå in på en pub för att Chris hade flipflops på sig, sov dåligt och bara helt allmänt så kändes inte sydney så himla välkomnande. 
Men opera huset var fint, alla gamla katedraler och de konstgallerier vi gick till. Dagen innan vi lämnade Sydney åkte vi dessutom till Ikea, käkade köttbullar och köpte en orange handduk. Allting gott, slutet gott! 

Inga kommentarer: